18 Oca 2013

Raflarda: Odd ve Ayaz Devleri - Neil Gaiman


Usta yazar Neil Gaiman tarafından yazılan ve İthaki Yayınları'ndan çıkan kitap raflardaki yerini aldı. Kitap yurt dışında 2008 yılında çıkmış. Goodreads üzerinden yapılan değerlendirmede  6.476 kişinin 5 üzerinden oylaması sonucu 3.89 ortalamaya sahip. Kitap 104 sayfadan oluşuyor.

Arka Kapak

2009 yılında Mezarlık Kitabı’yla Newbery Medal alan Neil Gaiman’dan zekice kurgulanmış eğlenceli bir roman…

Konusunu geleneksel Nors mitolojisinden alan Odd ve Ayaz Devleri, okuru devlerin ve Tanrıların ülkesinde vahşi ve büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Vikingler döneminde, Norveç’te bir kasabada Odd isimli bir çocuk yaşar. Odd hep çok şanssız bir çocuk olmuştur. Küçük yaşta babasını kaybeder, ağaç keserken bir ayağını sakatlar… Üstelik bir türlü bitmeyen kış Odd’un kasabasında yaşayan herkesin aksileşmesine neden olur.

Odd kasabadan ormana gittiği bir gün ayı, tilki ve kartalla karşılaşır. Bu üç sıradışı hayvanın Odd’a anlatacakları bir hikâyeleri vardır.

Odd, bu üç hayvanla karşılaştıktan sonra kendini hayal edebileceğinden çok daha tuhaf bir maceranın içinde bulur: Şimdi Odd, Tanrılar şehri Asgard’ı Ayaz Devleri’nden ve kendi kasabasını bitmek bilmeyen kıştan kurtarmak zorunda… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder