21 Şub 2013

Kitap Yorumu: Eve Dönüş - Ray Bradbury

Goodreads'te 4,22 ortalamaya sahip olan kitabın yazarını Fahrenheit 451 adlı ünlü Bilim Kurgu - Distopya kitabından tanıyoruz.

Bu kitabı okumanıza engel tek şey resimlere baka kalmanız. 

Kısa öykü kitabı olan Eve Dönüş anormal bir geniş ailenin normal olan Timothy'nin etrafında geçiyor. Yalnız ancak sempatik bir ana karakter olan Timothy ile beraber gizemli bir çok karakter var.  Kardeşi  olan Cecy'nin güçleri gerçekten etkileyiciydi. Tabutlar, uçmak, örümcek arkadaş gibi fantastik öğelere de kitapta rastlamak mümkün.   

Tören-kutlama için dünyanın dört bir yanında gelen aile üyelerinde olan farklı özellikler Timothy'de üzüntüye neden oluyor. Ailesi böyle düşünmesini istemese de Timothy için bu gerçekten büyük bir sorun. 
...
''Cadılar Bayramı geleceğim seni görmeye, toprak serpeceğim mezarına üstün açılmasın diye.''
... 
56 sayfa olan kitabın kapak tasarımı gerçekten ilgi uyandırıcı. Ayrıca kitabın içinde her sayfasında gözlerimizi alamadığımız çizimler bulunuyor. Sayfadaki çizimler olayları kafanızda canlandırmayı kolaylaştırıyor. Şiirsel dili ile okunması kolay olsa da ara sıra ne demek istediğini çözemedim. Ancak anlatımı gerçekten usta yazara yakışacak türden. 

Farklılık temasıyla fantastik dünyayı kısa bir öykü kitabına yansıtmış olan Ray Bradbury, ailenin önemini de  keyifle okunacak bu kitaba yansıtmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder