26 May 2013

Kitap Yorumu: İnsan Olmak - Patricia Lynne


Vampirlikle kardeşlik bağının işlendiği İnsan Olmak Optimum Kitap'tan 2012 yılında çıkmış bir kitap.Kapak tasarımı orjinaline benzer ama aynı değil. 

Kitap biri insan biri vampir olan iki erkek kardeşin hayatlarına bir şekilde devam etmeye çalışmalarının konu alıyor. Tommy, yeni bir vampir ve oldukça çok hata yapıyor ancak yaptıklarının sonucunda bunları hissetmiyor. Yaptığı kötü davranışlar o kadar kötü ki, vampir olduğunda anne ve babasını öldürüyor. Bu oldukça acıklı ancak işin trajedi olan yanı insan olan kardeş Danny'nin tepkisinin sıradan olması. Kardeş bağı ne kadar kuvvetli olursa olsun anne ve babasının kardeşin tarafından öldürülmesi oldukça sert bir tepki gerektiriyor. Kardeşlerin anne ve babasının ölmesi üzerine Danny bir akrabasının yanında kalıyor ve kardeşler gizli  görüşmeye başlıyor.  

Yazar oldukça amatör, hakkında küçük bir araştırma ile bir kaç şey öğrendim. Yazarın şu ana kadar üç kitabı var. İkisi e-kitap formatında, diğeri yani İnsan Olmak kitabını yazar kendi imkanları ile yayınevi desteği olmadan çıkarmış. Bu kitaba başlamadan kafamda bir soru işareti oluşturdu.
''Tanrı kim?'' diye sordum. ''Kardeşim onda mı? Nerede? Onu nasıl bulurum? Kardeşimin, amcam ve teyzemle olduğunu sanıyordum.''
Yazarımızın amatör olduğu kullandığı dilinden anlaşılıyor. Kendine özgü dili tam oturmamış. Yeni bir kurgu oluşturmaya çalışsa da bu konuda pek başarılı olamamış. Ancak yinede eğlenceli bir dile kitabı yazmış. Kitapta sık sık mantık hatalarına rastlıyoruz. Örneğin; Tommy vampir olduğunda bazı şeyleri hatırlamazken, kardeşini hatırlaması gibi ya da ev ödevinin ne demek olduğunu bilmezken okumayı bilmesi gibi. 

Optimum kitap yayın hayatının başlarında bu kitabı çıkarmakla biraz hata yapmış gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder