12 Haz 2013

Kitap Yorumu: Tanrıçanın Savaşı - Aimee Carter


Ölümsüzlüğü yeni kazandı şimdi kaybedebilir.

Kate Winters sınavları geçmiş Ölüler Diyarı Kraliçesi olmaya hak kazanmıştır. Sadece taç giymesi gerekiyordu. Ancak taç giyme töreninde beklenmeyen bir misafirle karşılaşırlar. Kronos. Kate Henry ile evli. Ancak Henry'nin aklının başka birinde olduğunu düşünüyor. Kronos'u durdurmak için o kişiye ihtiyacı var. Persephone. 

Kitap ilk kitabın kaldığı yerden devam ediyor. Kate'in James ile Eden'e geri dönüşüyle kitap başlıyor. Ancak ilk bölüm bambaşka bir mekanda bambaşka bir karakteri anlatıyor. Bu bölümde kitabın macera dolu olduğunu hissediyoruz. Okudukça ilgimizi çeken olaylar yaşıyoruz. Özellikle karakterimizin yolculuğu sırasında öğrendiği insanların öldükten sonra kendilerini nasıl cezalandırmak istedilerse öyle cezalandırmaları oldukça etkileyiciydi. 
''Cesur olmak hiçbir şeyden korkmamak anlamına gelmez, bunu biliyorsun. Ne kadar korkarsan kork yine de yapılması gereken şeyin ardından gidebilmek anlamına gelir.'' 
Karakterlerimizin çoğu tanrı yada tanrıçadan oluşuyor. Henry ve Kate birbirlerini yanlış anlayıp yakınlaşmamaları ve Kate'in sürekli kendini Henry'nin onu sevmemesi triplerine sokması bunaltıcıydı. Sona doğru konuşarak bir yerlere varmaları sevindirici ve Ava'nın son davranışı şaşırtıcıydı. Ayrıca ilk kitapta tanıdığımız Calliope bu kitapta da karşımıza çıkıyor. 

Kitap oldukça akıcı ancak bazı bölümler karmaşıktı. Eğlenceli bir kitap ancak tripler olmasaydı çok daha iyi bir kitap çıkabilirmiş. Kitap ilk kitaba göre çok daha iyi bir son ile bitiyor.
İlk kitap olan Tanrıça'nin kitap yorumu için buraya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder