14 Kas 2013

Türkçe Edisyonu Raflarda: Yol - Ally Condie


Ülkemizde DeliDolu etiketi ile çıkan ve dünya da olduğu kadar ülkemizde de büyük ses getiren Eşleşme kitabının devam kitabı Yol artık raflarda. 

'' Toplum'un Dışında Kurallar Bambaşka!
30'dan fazla dile çevrilerek, yayımlandığı tüm ülkelerde çok satanlar listesine girmeyi başaran Eşleşme üçlemesinin, merakla beklenen ikinci kitabı Yol raflardaki yerini alıyor.
Şiirsel dili ve çarpıcı konusuyla çağdaş bir klasiğe dönüşen dizinin ikinci kitabında; cam bir fanusun içinde yaşadığını fark eden Cassia, yaşadığı "kusursuz" hayatın toplumun dayattığı hileli bir düzene ait olduğunu öğreniyor. Kalbinin sesine kulak vererek, tehlikeli bir kanyonda, dış eyaletlere gitmek üzere Ky'ın peşine düşen Cassia'yı zorlu bir içsel yolculuk bekliyor… Toplum Ky'ın hayatına son vermek için hazırlıklarını hızla sürdürürken, Cassia ne pahasına olursa olsun Ky'la yeniden bir araya gelebilmek için her şeyi yapmaya hazır… Hayalin gerçekle, geçmişin gelecekle iç içe geçtiği fantastik bir dünyada Cassia ve Ky'ın aşkı topluma karşı girişilmiş büyük bir isyana dönüşüyor…
Dylan Thomas'tan Lord Alfred Tennyson'a dünya edebiyatının en görkemli şairlerine göndermelerle örülmüş, aile, aşk ve seçimler üzerine şekillenen üçleme İsyan ile son bulacak. ''
Kitap arkasında da okuyacağımız kitap için yapılmış yorumlar:

"Genç okurların zihnini kurcalayacak etkileyici bir anlatım."
-Los Angeles Times

"İstenmeyen bir ütopyada yaşanacak en muhteşem aşk öyküsü."
-Wall Street Journal

"Merak uyandıran karakterleri ve sürükleyici anlatımı ile iyi kurgulanmış bir distopik roman. Cassia'nın dönüşümü ise gerçekten heyecan verici."
-Publishers Weekly

İlk kitap eşleşmenin yorumu için buraya.
İkinci kitap Yol'un kitap fragmanı için buraya.

3 yorum:

  1. "Crossed" kelimesini nasıl "Yol" diye çevirmeye karar vermişler acaba? Çok güzel bir kitap, neredeyse şiirsel fakat bu adı hiç yakıştıramadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okumadım, senin gibi yorum yapamam ancak hani Muhteşem Yaratıklar'daki Beautiful durumu olabilir belki dedim.

      Sil
    2. O da iyi değil ama bu gerçekten kötü. Kitapta yolculuk var diye adını "Yol" koymak istemiş olabilirler ama yok, beni tatmin etmedi. = )

      Sil