30 Haz 2013

Kapakları Yeter: Everneath Serisi

Serisinin ilk kitabı DEX imzası ile çıkmıştı. Serinin birbirine uygun kapakları dikkat çekici. Mitoloji, fantastik ve Genç - Yetişkin özellikler taşıyan serinin son kitabı Evertrue 2014 yılında çıkacak. 

28 Haz 2013

Kitap Yorumu: Peri Savaşları - Herbie Brennan


Bu çocuklar çok meraklı.

Henry, bir kelebeğin hayatını kurtarır ve hayatı tamamen değişir. Bulunduğu dünya ile aynı ancak farklı bir dünya hakkında duyduklarına inanamaz. Henry aile problemlerini düşünürken kendini inanılmaz bir macerada bulur.

Gerçekten iyi kurgulanmış bir kitap olan Peri Savaşları akıcı ve heyecan dolu bir kitap. Bir çok karakterin üzerinden okuduğumuz kitapta, her bölüm bir bulmacanın parçası gibi yerine oturuyor. Olayların hızlı gerçekleştiği kitapta yazar kendine yeni bir dünya oluşturmuş. Bilim ve fantastik unsurları birleştirmiş böylece kendine özgü bir üslup geliştirmiş.

Bir çok karakterin üzerinden okuduğumuz kitapta özellikle Holly Blue'nun bölümleri beni gerçekten heyecanlandırdı. Henry'nin annesinin eş cinsel oluşu şaşırtıcıydı. Holly, Henry ve Prens Pyrgus'un meraklı, zeki ve maceraperest olmaları çok iyi bir üçlü olmalarını sağladı. Ancak bu üçlüyü pek fazla bir arada göremiyoruz.

Kitapta Peri Dünyası'nın büyü ile birlikte biliminde yer alması şaşırtıcıydı. Örnek olarak dünyalar arası yolculuğu sağlayan ve Geçit olarak adlandırılan mekanizmalar büyü ile değil de bilim ile çalışması şaşırtıcıydı. Kitap, Çocuk Edebiyatı ile Genç Yetişkin Edebiyatı arasında kalmış durumda. 

Kitapta Holly Blue'nun Psikotronik Örümcek ile yaptığı zihin yolculuğu kitaba büyük artı kattı. Ayrıca iblis çağırma gibi kötü amaçla yapılan çalışmaların kurgusu da gerçekten güzeldi ve kitaba ayrı bir tat katmıştı.

Kapak tasarımı yurt dışı kapak tasarımından farklı olsa da kitap içerine uygunluğu ile geçer not alıyor. 426 sayfalık kitabın sonlara doğru heyecanı gerçekten artıyor. Sonunda Henry'nin ve Prens Pyrgus'un büyüdüğünü görüyoruz. 

Fantastik edebiyatı sevenlere tavsiye ettiğim Peri Savaşları, fantastiğin, bilimin ve mitolojinin güzel bir karışımı. 
 

27 Haz 2013

Tag: Kitaptan Beyaz Perdeye

Vampirellanın Güncesi'nin yaptığı bu etkinlikte film olmasını istediğimiz beş kitabı sıralıyoruz.

İşte benim keşke filmi çekilse dediğim kitaplar:
1. Küller                                                                                                           
2. Yaşlı Adamın Savaşı                                                                                     
3. Gölge ve Kemik                                                                                                             
4. Eve Dönüş(Animasyon olarak harika olabilir.)
5. Yüz Bin Krallık               

Eğer sende katılmak istiyorsan Vampirellanın Güncesini ziyaret edebilirsin.

Not: Listemdeki kitapların isimlerine tıklarsanız sizi Goodreads bağlantılarına yönlendirecektir.                                                                         

Türkçe Edisyonu Yolda: Rush - Eve Silver


Rush geçtiğimiz haftalarda yurt dışında çıkan bir Bilim Kurgu kitabı. Distopya özellikleri de taşıyan kitabın  kapak tasarımı da dikkatleri kitabın üzerine çekiyor. Kitabın Türkçe yayın hakları Pegasus Yayınları'nda.  

22 Haz 2013

Cumartesi İlk 10: Kitap Fuarında Bunları Görmek İsterim

Eminim herkes kitap fuarlarını bekliyordur. İndirimleri beğenmesek de mutlaka ziyaret ederiz. Bu haftaki İlk 10 Listemizde kitap fuarında görmek istediğimiz yazarları listeleyeceğiz. Kim bilir belki yayınevleri harekete geçer. 

Benim fuarda görmek istediğim yazarlar:
1. J. K. Rowling - Harry Potter Serisi
Biraz zor gibi ama imkansız değil. Rowling'i ülkemizde görmek çok isterim.
2. Ilsa J. Bick - Küller Üçlemesi
Küller kitabını aklıma çok iyi kazıdı. Sohbet etmek ve kitaplarımı imzalamasını çok isterim.
3. Leigh Bardugo - Grisha Üçlemesi
İkinci kitabını merakla bekliyorum.
4. Michael Grant - Yoklar
Çok yetenekli bir yazar olduğunu düşünüyorum.
5. Suzanne Collins - Açlık Oyunları Serisi
Bir distopya yazarı daha. Sormam gereken çok soru var.
6. Cassandra Clare - Ölümcül Oyuncaklar Serisi 
Kitapları favorilerimden.
7. John Scalzi - Yaşlı Adamın Savaşı Serisi
Çok beğendiğim bir bilim kurgu kitabının yazarı.
8.Ally Condie - Eşleşme Serisi
Distopyaları seviyorum. Bunları oluşturan yazarları da en az eserleri kadar seviyorum. Eşleşme sevdiğim bir distopya kitabı.
9. N. K. Jemisin. - Miras Üçlemesi
Epik fantastik ürünü olan Yüz Bin Krallık adlı kitap ile yazarla tanıştım.
10. Herbie Brennan - Peri Savaşları Serisi
Çok yeni tanıdığım bir yazar ama soracağım çok soru var.


Sende katıl, bu yazıda yer al. Yapman gereken tek şey formu doldurman. Katılanlar linkleriyle birlikte bu yazının altına eklenecektir. Linklerinizi yorum kısmına eklemeyin!

Şu ana kadar katılanlar:

1. Büyülü Ayraç @ Büyülü Ayraç
2. Oya K. @ Pumpkin Pie
3. Nihan Alak @ Evinizin Kitap Kurdu
4. Mertcan Ölçer @ Facebook
5. Doğa @ Obur Kitaplık
6. Sıra Sende!

Not: İlk önce blogta yazınızı yazıyor sonra ''link'' kısmına yazınızın linkini ekliyorsunuz.

21 Haz 2013

Kapakları Yeter: Unnatural Creatures - Neil Gaiman


Geçtiğimiz hafta yurt dışında çıkan Neil Gaiman imzalı Unnatural Creatures'ın İngiltere kapağı gerçekten etkileyici. 

Etkinlik: 2013 Yazının Distopya Okuma Etkinliği


Distopyaların önem kazandığı günümüzde bu yaz için bir etkinlik düzenlemeye kararı verdim. Yaz boyunca okuyacağımız distopya kitaplarına göre seviyeye sahip olacağız. İşte seviyeler;

Seviye 1: +1 Kitap
Seviye 2: +3 Kitap
Seviye 3: +5 Kitap

Peki Nasıl Katılacaksınız:
Blogta bir bölüm açacağım. Bölümde bir formla beraber kurallar olacak. Dileyenler bloglarında bir bölüm açabilir ve okuduğu kitaplara dahil linkler oluşturabilir. Dileyenler sadece bir yazı yazabilir ve kitap okudukça yazıyı günceleyebilir.(Tabi bu biraz zor çünkü yazı bir süre sonra altta kalacak.) Sosyal Medya üzerinden katılanlar ise günceleyebilecekleri ortamlarda yazılarını oluşturmaları gerekiyor.( Örnek olarak Facebook'ta bir görsel aracılığıyla yazılarını yazabilirler kitap okudukça da yazıyı günceleyebilirler veya bir albüm açabilirler.) Daha sonra formu doldurmanız gerekiyor. Bölüme buradan ulaşabilirsiniz.

Katılımcıları linkleriyle birlikte açacağım bölümde yer alacaklar. Herkese iyi eğlenceler.

20 Haz 2013

Yeni Kapak: Into the Still Blue - Veronica Rossi


Distopyaların ön raflarda olduğu günümüzde kendi türünden ayrılan Under the Never Sky serisinin son kitabının kapağı yayınlandı. Kitap yurt dışında 28 Ocak 2014 tarihinde çıkacak. Üç kitaptan oluşan serinin Türkçe yayın haklarının alındığı haberi duyrulmuştu. Ancak hangi yayınevinede olduğu bilinmiyor. 

İthaki Yayınları ile Ray Bradbury'yi Anıyoruz


Fantastik ve Bilim Kurgu edebiyatının unutulmayacak isimlerinden olan  Ray Bradbury, geçen sene 5 Haziran tarihinde hayatını kaybetti. Hayatı boyunca 500'ün üzerinde eser verdi. Eserlerinin bir çoğu klasik olarak nitelendiriliyor. 
''Cadılar Bayramı geleceğim seni görmeye, toprak serpeceğim mezarına üstün açılmasın diye.'' 
-Eve Dönüş(Ray Bradbury)
"Biz Dünyalılar, büyük ve güzel şeyleri yıkmak konusunda hünerliyizdir."
-Mars Yıllıkları( Ray Bradbury)
"Eğer dünya kitap okumayanlarla,bilgisizlerle,öğrenmeyenlerle dolmaya başlarsa,kitapları yakmak zorunda kalmazsınız, değil mi? Eğer dünyanın geniş ekranı (televizyon,bilgisayar,vs.) basketbolla ve futbolla dolar,Mtv içinde boğulursa gaz yağını ateşlemeye gerek kalmaz."
-Ray Bradbury

 İthaki Yayınları Facebook sayfasında Ray Bradbury için yapılmış bir çok paylaşıma ulaşabilirsiniz.

16 Haz 2013

Kitap Yorumu: Sonsuz - Kiersten White


Sonsuzluk da bir yere kadar!

Evie UPTA ile bağlantılarını kesmiş ve sevgilisi Lend ile birlikte normal bir hayat sürmeye çalışmaktadır. Ancak geçmişi onu bırakmıyor. UPTA'dan gelen teklif, paranormallerin amaçları ve istekleri arasında kalan Evie her şeyi sonlandırmak için oldukça zor durumlarda kalıyor.

Serinin ortak özeliklerinden biri dilinin samimi olması. Yazar o kadar rahat bir üslup ile kitapları yazmış ki karakter sanki gerçek hayatımızda yer alan bir kişi halini alıyor. Çok güçlü bir dili olmasa da gerçekten eğlendirici ve kendini okutturan bir kitap.


Evie çok rahat bir karakter ve yaşının özelliklerine sahip bir kız. Ancak bazen tepkilerinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Kitaplarda çocuk yada çocuk ruhlu karakterleri seviyorsanız Jack'i kesinlikle seveceksiniz. Ama bazende insanı bunaltabiliyor. Reth, soğuk bir karakter ancak bu her perinin sahip olduğu bir özellik.
''Bir avcının seni takip etmesini istiyorsan yapacağın en iyi şey kaçmaktır.''
Kitap kapağı serini diğer kapakları ile uyumlu ayrıca kitapta bölüm sayısı fazla ve bölüm isimleri oldukça yaratıcı bir şekilde oluşturulmuş.

Kitap kendini bir kaç kez tekrarladı. Kitapta birden çok kurtarmak operasyonu ile kitaba heyecan katılmış ancak yazar burada daha yaratıcı olabilirmiş. Ayrıca yazar diğer kitaplara fazla dönüş yapmadığı için okurken zorlanmamıza neden olabilir. Serinin tüm kitapları dilimize çevrilmişken kitapları yakın zamanlarda okumanızı öneriyorum. Perilerin insanları kaçırmaları ve kendi amaçları uğruna kullanmaları böylece kendi eksiklerini tamamlamaları kitaba artı katmış. Kitapta Evie gibi Boş Olanlar'ın nasıl meydana gelmesi ilgimi çeken diğer olaylardan.

Olayların bitmesi ile kitapta bitiyor. Daha sonra neler olduğunu yazar galiba okurların hayal gücüne bırakmış. Paranormal serisi okumayı sevdiğim özgün bir üçleme. Özellikle genç - yetişkin edebiyatı okurlarına öneriyorum.

15 Haz 2013

Cumartesi İlk 10: Bunları Alırdım


İlk 10 listemizin bu haftaki başlığı ''Bunları Alırdım.'' Bir kitapçıya gittiniz ve 10 kitap alma hakkınız var. Hangi on kitabı alırdınız, listelerinizi bekliyorum. Ancak bu hafta bir başlığa seri yazma hilesini yapmayın. Sadece 10 kitap. İyi eğlenceler.

Benim Listem:                                      
1. Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

2. Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss

3. Mekanik Melek - Cassandra Clare 

4. Yüzüklerin Efendisi - John Ronald Reuel Tolkıen

5. Halka - Mats Strandberg 

6. Yabancı - Diana Gabaldon 


7. Açlık - Michael Grant

8. Kaçış Adası - Marianne De Pierres

9. Uyumsuz - Veronica Roth

10. Kemik Titreten - Cherie Priest 

 Sende katıl, bu yazıda yer al. Yapman gereken tek şey formu doldurman. Katılanlar linkleriyle birlikte bu yazının altına eklenecektir. Linklerinizi yorum kısmına eklemeyin!

Şu ana kadar katılanlar:

1. Vampirella @ Vampirella'nın Güncesi
2.  İkinci Harfi "i" @  İkinci Harfi "i"
3. Damla @ Yorum Durağım
4. Nihan Alak @ Evinizin Kitap Kurdu
5. Little Tiny @ Minik Bir Düş
6. Mertcan Ölçer @ Facebook
7. KitapAyracı @ Kitap Sayfaları
8. Esra @ Fighting
9. Büyülü Ayraç @ Büyülü Ayraç 
10. Kitaprüyası @ Lavinya'nın Rüyası
11. İrem İvgin @ Kitap Günlüğü
12. Oya K @ Pumpkin Pie
13. Doğa @ Obur Kitaplık
14. Sıra Sende!

Not: İlk önce blogta yazınızı yazıyor sonra ''link'' kısmına yazınızın linkini ekliyorsunuz.

12 Haz 2013

Vampirella & Sihirli Kitap'ın Hikaye Yarışması


Sihirli Kitap etkinliklere devam ediyor. Bu etkinliğe Vampirella eşlik ediyor. Yeteneklilerin ön plana çıkacağı ve kazanacağı bir hikaye yarışma düzenliyoruz. Sende kendine güveniyorsan bu etkinliğe katıl. 

Sihirli Kitap'ın kazananı, hediyesi kazanacak ve hikayesi blogta yayınlanacak ayrıca kısa bir yorum yazılacak.

Kuralları mutlaka okuyun.
  • Hikaye tamamıyla sana ait olmalı ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış olmalı
  • Hikayede kesinlikle fantastik ya da bilim kurgu öğeleri yer almalı. 
  • Gönderilecek hikaye 5.000 kelimeyi geçmemeli ve Türkçe yazılmış olmalı ve tek bir dosya halinde gönderilmelidir. 
  • Hikayeni göndereceğin e-mail adresimiz: hikaye-yarismasi-2013@hotmail.com 
  • Her iki blog da kendi kazanını belirleyecektir. (Aynı kişi, eğer her iki blogda da birinci gelirse, iki ayrı hediye kazanacaktır.) 
  • Katılım tarihi 12 Haziran - 12 Temmuz 2013 arasındadır. Kazananlar Temmuz 2013'de bloglarda duyurulacaktır.

Kitap Yorumu: Tanrıçanın Savaşı - Aimee Carter


Ölümsüzlüğü yeni kazandı şimdi kaybedebilir.

Kate Winters sınavları geçmiş Ölüler Diyarı Kraliçesi olmaya hak kazanmıştır. Sadece taç giymesi gerekiyordu. Ancak taç giyme töreninde beklenmeyen bir misafirle karşılaşırlar. Kronos. Kate Henry ile evli. Ancak Henry'nin aklının başka birinde olduğunu düşünüyor. Kronos'u durdurmak için o kişiye ihtiyacı var. Persephone. 

Kitap ilk kitabın kaldığı yerden devam ediyor. Kate'in James ile Eden'e geri dönüşüyle kitap başlıyor. Ancak ilk bölüm bambaşka bir mekanda bambaşka bir karakteri anlatıyor. Bu bölümde kitabın macera dolu olduğunu hissediyoruz. Okudukça ilgimizi çeken olaylar yaşıyoruz. Özellikle karakterimizin yolculuğu sırasında öğrendiği insanların öldükten sonra kendilerini nasıl cezalandırmak istedilerse öyle cezalandırmaları oldukça etkileyiciydi. 
''Cesur olmak hiçbir şeyden korkmamak anlamına gelmez, bunu biliyorsun. Ne kadar korkarsan kork yine de yapılması gereken şeyin ardından gidebilmek anlamına gelir.'' 
Karakterlerimizin çoğu tanrı yada tanrıçadan oluşuyor. Henry ve Kate birbirlerini yanlış anlayıp yakınlaşmamaları ve Kate'in sürekli kendini Henry'nin onu sevmemesi triplerine sokması bunaltıcıydı. Sona doğru konuşarak bir yerlere varmaları sevindirici ve Ava'nın son davranışı şaşırtıcıydı. Ayrıca ilk kitapta tanıdığımız Calliope bu kitapta da karşımıza çıkıyor. 

Kitap oldukça akıcı ancak bazı bölümler karmaşıktı. Eğlenceli bir kitap ancak tripler olmasaydı çok daha iyi bir kitap çıkabilirmiş. Kitap ilk kitaba göre çok daha iyi bir son ile bitiyor.
İlk kitap olan Tanrıça'nin kitap yorumu için buraya.

10 Haz 2013

Alışveriş: Muhteşem Yaratıklar, Eragon ve Diğerleri

Kısa bir D&R ziyareti sonucunda dört yeni kitap sahibi oldum.


Oniki ve devam kitabı olan On Üç Yıl Sonra kitaplarını Can Yayınlarının 5 TL kampanyasından aldım. 

8 Haz 2013

Cumartesi İlk 10: Çevrilmesini İsterim

Blogta ''Çevrilmesini İstiyoruz'' bölümü ve başlığı mevcut, bunu ilk 10 etkinliğinde de işlemek istedim. Hangi kitapların çevrilmesini istiyorsanız listenize ekleyin, yayınevleri görür ve yayın hayatlarına yön verebilirler.

Bir serinin ilk kitabı çevrilmiş ise devam kitaplarını listenize eklemeyin; çünkü büyük ihtimal devam kitapları çevrilecektir. Ayrıca yayın hakları alındığına dahil bilgi varsa kitabı listeye eklemeyin.  

İşte listem:

1. Legend -  Marie Lu 
 Dünyadaki tüm distopyalar Türkçe'ye çevrilmeli. Diğer distopyaların arasından sıyrılmış bir distopya kitabı Legend

Daha fazlası için buraya.

2. Eon: Dragoneye Reborn - Alison Goodman 
Ejderha!
Kadim yaratıklar olan ejderhaları konu alan kitap popüler ancak dilimize çevrilmemiş. Umarım  çevrilir.

Daha fazlası için buraya.

3. Article 5 - Kristen Simmons

Yine bir distopya!

Daha fazlası için buraya.

4. Hourglass - Myra McEntire 
Zamanda yolculuk temalı genç - yetişkin kitabı!

Daha fazlası için buraya.

5. Ashfall - Mike Mullin
Listemdekilere göre biraz geride kalıyor bu kitap ancak özellikler Küller kitabına benzediği için ilgimi çekti.

Daha fazlası için buraya.

6. Wither - Lauren DeStefano 
Seri şubat ayında sona erdi! Bir distopya olması ve oldukça popüler olması nedeniyle çevrilmesini istediklerimden.

Daha fazlası için buraya.

7.  Switched - Amanda Hocking

İlk kitap gibi seriside oldukça popüler! Ayrıca çalışkan bir yazara benziyor.

Daha fazlası için buraya.

8. The Ward - Jordana Frankel
Çok yeni bir distopya kitabı. Kapak tasarımı ağzımı açık bıraktı!

Daha fazlası için buraya.

9. Wake - Amanda Hocking

 Kitap kapağı ile Favori Kapaklar listesinde ön sıralarda yer almıştı. Şimdi bu listede yer alıyor. Eminim ki bu kitabı benim gibi çevrilmesini bekleyenler vardır.

Daha fazlası için buraya.

10. The Forest of Hands and Teeth - Carrie Ryan 

Listeme yeni eklendi! Zombileri konu alıyor ve bir distopya!

Daha fazlası için buraya.

Sende katıl, bu yazıda yer al. Yapman gereken tek şey formu doldurman. Katılanlar linkleriyle birlikte bu yazının altına eklenecektir. Linklerinizi yorum kısmına eklemeyin!

Şu ana kadar katılanlar:

1. Mertcan Ölçer @ Facebook
2. Deniz'in Yorum Durağı @ Deniz'in Yorum Durağı
3. Tuğçe'nin Kitaplığı @ Tuğçe'nin Kitaplığı
4. Doğa @ Obur Kitaplık
5. Sıra Sende!

Not: İlk önce blogta yazınızı yazıyor sonra ''link'' kısmına yazınızın linkini ekliyorsunuz.

7 Haz 2013

Türkçe Edisyonu Yolda: The 5th Wave - Rick Yancey


Distopyaları sevenleri sevindirecek bir haber! The 5th Wave 7 Mayıs 2013 tarihinde yurt dışında çıktı. Türkçe yayın hakları Pegasus Yayınları tarafından alındı. Yazarın Yaratık Avcısı adlı kitabı ülkemizde DEX etiketiyle çıkmıştı.